Grupp: Huvudforum

FI stoppar Victory Life i Sverige

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-12-19 08:34:58

FI stoppar Victory Life i Sverige

Finansinspektionen (FI) förbjuder Victory Life att sälja försäkringar i Sverige, vilket bolaget har gjort utan tillstånd. FI varnar nu konsumenter och företag för att teckna försäkringar hos det utländska försäkringsbolaget.

Victory Life & Pensions Assurance Company Limited, som har sitt säte på Brittiska Jungfruöarna, har sålt försäkringar i Sverige utan tillstånd. FI förelägger nu Victory Life att omedelbart upphöra med all försäkringsverksamhet i Sverige.

FI förelägger också Assurance Service i Göteborg AB (Victory Lifes samarbetspartner i Sverige) att omedelbart upphöra med att förse Victory Life med nya kunder i Sverige.

De försäkringar som kunder redan har tecknat hos Victory Life är fortfarande giltiga. Då Victory Life inte får bedriva försäkringsverksamhet i Sverige kommer ett ombud att företräda bolaget i Sverige. Bolaget ska utse ombudet, som sedan ska godkännas av FI. Det är även fortsättningsvis Victory Life som ansvarar för de försäkringar som redan har tecknats hos bolaget av kunder i Sverige.

FI varnar konsumenter och företag för bolaget, genom att placera det på FI:s varningslista som bland annat sprids till alla EU-länder.

Läs mer på http://www.fi.se/

Karin Boman Röding

Pressekreterare

070-300 47 32

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.